Sony FE 70-200mm f2.8 GM OSS II

Sony FE 70-200mm f2.8 GM OSS II

XA леща за главозамайваща разделителна способност
Първокласната разделителна способност на G Master се постига в целия диапазон на вариото от 70 мм до 200 мм при всички разстояния на фокусиране. Две асферични лещи на обектива, един XA (силно асферичен), изработен до повърхностна точност от 0,01 микрона, ефективно контролират аберацията, свързана с разстоянието, така че да се осигури изключителна разделителна способност в цялата област на изображението.

Контролирана аберация за превъзходни изображения
Два сферични елемента, които използват ED (изключително ниско разсейване) леща, плюс още два, които използват супер ED леща, намаляват хроматичните аберации за ясно възпроизвеждане без цветно преливане. Използван е също ED асферичен елемент, който едновременно потиска хроматичните и сферичните аберации, които са често срещани проблеми при телеобективите.

Отлични работни показатели в близък план
Този обектив предлага отлична работа с близък план за мащабиране. Минималният фокус е 0,4 метра (1,32 фута) при 70 мм и 0,82 (2,69 фута) метра при 200 мм. Максималното увеличение е 0,3 пъти. Дълбокото боке при F2.8 добавя допълнително експресивен близък план. Плаващият фокус осигурява точна острота дори при минимално фокусно разстояние, докато вътрешният фокус улеснява приближаването.

Нова бленда с високи работни показатели
Дори блокът на блендата в този обектив е усъвършенстван, за да отговаря на най-високите стандарти за качество на G Master. Новоразработеният блок на блендата с 11 ламела, който е почти перфектно кръгъл от широко отворена до настроена до 1 или 2 стопа, помага да се осигури естествено изглеждащото кръгло боке, което потребителите очакват от дизайна на G Master.

Зашеметяващо боке на G Master
XA леща, произведена с повърхностна точност от 0,01 микрона, потиска бокето с лучен кръг, докато прецизното управление на сферичните аберации подобрява качеството на бокето. ED (изключително ниско разсейване) и сферичните елементи на супер ED лещата плюс ED асферичен елемент ефективно минимизират цветното преливане за красиво боке без неестествено оцветяване.

Nano AR II покритие за максимална яснота
Nano AR II покритието създава равномерно антирефлексно покритие върху повърхностите на обектива, ефективно потушавайки отблясъка и отражението. Оптичният дизайн на обектива също така ефективно потиска вътрешните отражения, които могат да намалят яснотата при снимане на пейзажи или спорт.

Проектиран за прецизирани видео кадри
Най-новата технология за проектиране на обективи намалява фокусното дишане, изместването на фокуса при мащабиране и изместването на оста при мащабиране. Линейните мотори XD и новоразработеното устройство за задвижване на блендата също допринасят за тихата работа, като значително намаляват шума и вибрациите, които могат да попречат при запис на видео.

Високопроизводителни телеконвертори
Опционални високопроизводителни 1,4x и 2,0x телеконвертори увеличават фокусното разстояние на обектива до максимум 400 мм (600 мм на корпус APS-C) при F5.6. Пълното качество на G Master се поддържа, когато се използват телеконверторите. Максималната апертура с 1,4x и 2,0x телеконверторите е съответно F4 и F5.6.

Бърз, прецизен автоматичен фокус
Този обектив работи с корпуси от серия α за надеждно фокусиране и плавно проследяване дори на бързо движещи се обекти. Четири линейни мотора XD с висока тяга и усъвършенствана технология за управление осигуряват до 4x по-бърз AF от SEL70200GM. Възможността за проследяване на фокуса при мащабиране е подобрена на приблизително 30% в сравнение със SEL70200GM.

Заключването на ириса спира нежеланото изместване на експонацията
Превключвателят за заключване на ириса предотвратява нежелани промени на експонацията при снимане. Когато е заключен, блендата е или заключена в позиция [A], или може да се завърта между някоя от ръчните настройки от F2.8 до F22. Когато е отключен, пръстенът на блендата може да се завърта между [A] и която и да е от ръчните настройки без ограничение.

Най-лекият в света за превъзходна работа
Този уникален обектив предлага изключително оптично качество и AF в най-лекото на света мащабиране наF2.8 70-200mm. Благодарение на линейните мотори XD и изпъкналите елементи от магнезиева сплав теглото е само 1045 грама (36,9 унции); приблизително 29% по-лек от предишния модел. Усъвършенстваният дизайн подобрява цялостния баланс и обработката.

Многофункционално ръчно управление на видеото
Независимите пръстени за управление за фокусиране, мащабиране и ирис позволяват прецизна ръчна работа в приложения за видео. Пръстенът на блендата има превключвател за включване/изключване, който позволява позициите за превключване на блендата да бъдат включени за тактилна обратна връзка при заснемане на снимки, или изключени за плавно, тихо управление на ириса при снимане на видео.

Оптична стабилизация на изображението с MODE 3
Вградената оптична стабилизация на изображението улеснява заснемането на отчетливи изображения при ръчно снимане. Стабилизацията MODE 2 е оптимизирана за следене на обекти, докато MODE 3 набляга на стабилността при снимане на динамично, непредсказуемо движение. 5-осовата стабилизация на изображението е достъпна, когато обективът е монтиран на корпус, който включва вградена стабилизация на изображението.

Ръчно фокусиране с естествен, линеен отговор
Ръчният фокус с линеен отговор гарантира, че пръстенът за фокусиране реагира директно и линейно на финото управление при ръчно фокусиране при заснемане на снимки или видеа. Въртенето на пръстена за фокусиране се превръща директно в съответна промяна във фокуса, така че управлението е незабавно и прецизно при заснемане на снимки или видеа.

Постоянният DMF поддържа точен фокус
При включен постоянен DMF ръчното фокусиране се задейства автоматично, когато се управлява пръстенът за фокусиране дори докато снимате в режим AF-C. Това позволява бърза корекция, когато автофокусът е насочен към грешен обект, и е чудесен начин за прецизиране на фокуса след първоначалния автофокус. Постоянният DMF не се влияе от настройките на ограничителя на обхвата на фокуса.

Устойчив на вода и прах дизайн
Устойчивостта на вода и прах е значително подобрена в сравнение с предишния модел. Всички шевове са запечатани, бутоните и превключвателите имат силиконови гумени уплътнения, а гумен пръстен уплътнява байонета на обектива. Вътрешният механизъм за мащабиране прибавя допълнителна устойчивост на вода и прах, като същевременно се поддържа постоянна дължина на цилиндъра на обектива.

Ограничител на обхвата на фокуса
Превключвателят за ограничение на обхвата на фокуса (FULL/∞ ~ 3 м) позволява ограничаване на работата на автоматичния фокус до предварително зададен диапазон с цел увеличаване на скоростта на AF и предотвратяване на фокусирането върху нежелани обекти.

Три бутона за задържане на фокуса с възможност за персонализиране
Три персонализирани бутона за задържане на фокуса са предвидени 90° един от друг за лесен достъп и удобно управление при снимане в хоризонтална или вертикална ориентация и от почти всеки ъгъл. Една функция може да бъде зададена на бутоните за задържане на фокуса от менютата на корпуса.

Свалящо се закрепване за статив
Свалящото се закрепване за статив позволява бързо закрепване към или сваляне от статива, така че потребителят да може лесно да преминава от снимки със статив към ръчни снимки. Закрепването може да се сваля за удобно транспортиране и съхранение. Механизъм за заключване предотвратява случайно сваляне.

Флуорно покритие на предния елемент
Предният елемент на обектива е с флуорно покритие, което отблъсква вода, масло и други замърсители, като същевременно улеснява почистването на мръсотията и отпечатъците, които остават по повърхността на обектива.

Нов дизайн на сенника на обектива
Предлаганият сенник на обектива разполага с отвор, който позволява удобна работа с кръгови поляризиращи или променливи ND филтри. Той също има милиран интериор, който е много ефективен в предотвратяването на нежелани отражения. Силиконов каучук се използва за кръглия преден ръб на сенника с цел подобряване на цялостната използваемост.